Hírek

2014. június 7.

Óbudai Korok Fesztiválja

Színházi előadásokkal, koncertekkel, lovagi tornával és solymászbemutatóval is várták az érdeklődőket az Óbudai Korok Fesztiválján. Az Óbuda történelméhez kapcsolódó korok képviselői autentikus jelmezekben vonulnak a Flórián térről az Amfiteátrumhoz, ahol Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere megnyitotta a fesztivált. A programok nyolc helyszínen zajlottak.

Ókor - Katonai Amfiteátrum (Nagyszombat utca), Barokk udvar - Zichy udvar (Fő tér 1), Középkori forgatag - Lajos u. 158. és az Óbudai Zsinagóga közötti terület, Századforduló a Krúdy-negyedben (Tanuló utca), Óbudai Társaskör kertje (Kiskorona utca 7.), Óbudai Népzenei Iskola kertje (Mókus utca 20.), a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum programjai a Krúdy-negyedben, a múzeumban (Korona tér 1.), Kobuci Kert.

A Kincső Néptáncegyüttes táncosai a viseletes felvonulást követően a századfordulót megjelenítő Krúdy-negyedben adták elő az Utazások Szindbáddal című műsorukat.


2014. május 30.

Vizsagelőadás

Az idei tanév vége felé közeledve, a már megszokott helyszínen és a szokott módon, a Kobuci Kert adott otthont az Aelia Sabina Zene-, Képző- és Táncművészeti Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény néptánctagozatos diákjai (Kincső Néptáncegyüttes) és az Óbudai Népzenei Iskola énekes és hangszeres tanulói által közösen adott év végi vizsgakoncertjének.


2014. május 16.

Jótékonysági műsor

Az Óbudai Kulturális Központ második alkalommal adott otthont az Aelia Sabina Zene-, Képző- és Táncművészeti Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény képzőművész és néptánc tagozatos tanulóinak összefogásából létrejövő jótékonysági estnek. A Kincső Néptáncegyüttes (ApróKincső, KisKincső, IfjúKincső) színpadi műsorából, valamint a képzőművészetis tanulók gyönyörű munkáinak (festmény, grafika, agyag) árverezéséből befolyt összeggel az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény idős rászorulóit támogattuk.


2014. május 4.

Óbuda napja

Május 4-én nyolcadik alkalommal ünnepelt a III. kerület. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának támogatásával rengeteg ingyenes program várta a látogatókat. A rendezvény fő színtere a Fő tér és környéke, a Szentlélek tér, a Zichy-kastély udvara, a Kubuci kert, valamint a Hajógyár utca. Ezen kívül családi programokkal, színpadi előadásokkal, kézműves kirakodóvásárral, civil udvarral, közbiztonsági bemutatóval és sportrendezvényekkel várták az érdeklődőket Csillaghegyen, Békásmegyeren, Kaszásdűlőn, Pünkösdfürdőn, a Római parton, a Máltai játszótereken és a Gázgyári lakótelepen is.

Ezen a napon együttesünk három helyszínen is megmutatkozott. A Szentlélek téren felállított nagyszínpadon, 14.00-kor a Kincső Néptáncegyüttes - Utazások Szindbáddal című műsorát mutatta be. A műsort szerkesztette Galát Péter. Muzsikált Pál István 'Szalonna' és bandája. Az összekötő prózai szerepet Bocskor Salló Lóránt adta elő. Békásmegyer-Ófaluban, a Szent József Ház melletti kisszínpadon az ApróKincső és a KisKincső műsorát nézhették meg az érdeklődők. Az Óbudai Társaskör, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, a Kéhli Vendéglő, valamint a Mókus Sörkert összefogásával létrehozott Krúdy-negyedben az Óbudai Népzenei Iskola tanáraival és növendékeivel karöltve tartottunk Táncházat, ahol moldvai, sárközi, szatmári, mezőségi és kalotaszegi hagyományos táncokat lehetett megismerni és eredeti mulató funkciójában szabadon táncolni.


2014. április 25.

Alapítványi bál

A Kincső Néptáncegyüttes székhelyét biztosító Medgyessy Ferenc Általános Iskola Alapítványának támogatása céljából Jótékonysági "batyus" bált rendeztünk, melynek helyszíne a Medgyessy Ferenc Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola aulája volt.
A rendezvény fővédnöke: Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer polgármestere volt.
Az est folyamán a talpalávalót Juhász Dénes és népi zenekara, továbbá Vecsei András zenekara biztosította.

      

A műsorban felléptek az iskolánk diákjai és a Kincső Néptáncegyüttes táncosai. A bál ideje alatt lehetőség volt támogatói jegyek vásárlására.2014. február 15.

Elbúcsúztattuk Marcit. Felemelő egyházi szertartás volt, rengeteg együttérző családtaggal, rokonnal, baráttal, ismerőssel. Olykor-olykor mosolyogva sírtunk.

Marci !
Odafentről óvd szeretteidet és járd "angyali" táncod az "égi" színpadon! Isten veled !

2014.február 9.

Csókay Marci búcsúmiséje és az urnaszentelés 2014. február 15-én, szombaton 11.00-kor lesz a Boldog Özséb Templomban (Bp. III. ker. Lékai Bíboros tér 8.).
A Család üzenete: "az angyalkák boldogok és kedvenc színük a fehér, ezért sem ő és mi sem ragaszkodunk a fekete gyászviselethez."2014. február 7.
Megható és egyben felemelő volt az a szinte tapintható közösségi erő, amely a közös gyertyagyújtáson volt tapasztalható, érezhető. Nagyon sokan voltunk "Kincsősök".
A Szülők és Testvérek mély hite példaértékű. Olykor Ők vigasztaltak minket. Édesapja lélekemelő gondolatai nekünk is erőt adnak Marci elvesztése miatt érzett fájdalmunk elviseléséhez.

2014. február 4.
Közös gyertyagyújtás a Család otthona előtt február 6-án csütörtökön 18.00-kor."ELMENT A MADÁRKA"

Gyászol az együttes.

Megrendülve értesültünk a szomorú hírről, miszerint 2014. február 2-án egyik kis táncosunk, a mindössze 10 esztendős Csókay Marci az "angyalok közé költözött".

Marci 4 évig volt az ApróKincső, s így a Kincső Néptáncegyüttes tagja.

Az öt gyermekes Csókay család együtt örült velünk minden színpadi siker alkalmával, most pedig mi a "Kincső család" osztozunk fájdalmukban.

Megszakad a szív …